Close button

Кнопкові телефони: ринок і розстановка сил

Кнопкові телефони: ринок і розстановка сил

Дешевизна, простота і автономність - причина хороших продажів кнопкових дзвонилок. У лідерах iTel, HMD Global і Samsung, повідомляє Andro News.

Як і сегмент смартфонів, ринок телефонів переживає нелегкі часи. Він бореться, але не здається. Частка таких пристроїв неухильно скорочується, але все одно цей сегмент залишається ще дуже великим. На це вказують дані аналітиків компанії Counterpoint Research за третій квартал нинішнього року.

Кнопкові телефони: ринок і розстановка сил - фото 1

Так, експерти прийшли до висновку, що в період з липня по вересень 2020 року був відвантажено 74 млн кнопкових дзвонилок. Для порівняння стільки ж було поставлено трубок на ринок за підсумками всього 2018 року. Тут слід віддати належне, перш за все, компаніям iTel Mobile і HMD Global, які продовжують активно працювати на ниві створення кнопкових дзвонилок.

Причому ці два виробники контролюють трохи більше третини ринку телефонів. По 10% частки ринку дісталися компаніям Tecno і Samsung. Замкнув топ-5 найбільших постачальників телефонів індійська компанія Lava, яка займає 6% частки ринку.

Кнопкові телефони: ринок і розстановка сил - фото 2

Індія і країни Африки стали головними ринками збуту дзвонилок. І справа тут не тільки в невеликому достатку жителів цих регіонів, але і в тому, що смартфони складні для них, адже рівень грамотності тут не перевищує 70%. На стороні кнопкових дзвонилок також тривалий час роботи. І тут все об'єктивно. Навіщо купувати смартфон, який потребує постійної підзарядки, коли в окрузі є проблеми з розетками.

Новини

Популярні теми форуму

analytics