Close button

Mercedes-Benz анонсував eSprinter нового покоління

Mercedes-Benz анонсував eSprinter нового покоління

Підрозділ Mercedes-Benz Vans нарощує темпи для перекладу всього свого модельного ряду на електротягу. 9 грудня 2020 року відбувся анонс развозного електричного автомобіля Mercedes-Benz eSprinter наступного покоління, повідомляє Автоцентр.

Він буде побудований на основі нової платформи Electric Versatility Platform, розробленої спеціально для великих фургонів. Інвестиції в її створення склали близько 350 млн євро.

Основними елементами нової платформи є три модулі: задній - з електроприводом, передній - з високовольтним обладнанням і підпільний - батарейний з трьома версіями по ємності на вибір. Буде запропоновано дві колісні бази.

Це забезпечить максимально можливу гнучкість при розробці і проектуванні різних типів кузовів. Це дозволяє використовувати нові конфігурації eSprinter, раніше доступні тільки з двигунами внутрішнього згоряння.

Новий eSprinter буде розроблений для різних ринків, в тому числі США і Канади. Модель стане черговим кроком до реалізації стратегії Daimler до переходу на екологічно чистий транспорт -Ambition 2039.

20c0738-004.jpg

Сьогодні Mercedes-Benz Vans вже є лідером європейського ринку середніх і великих фургонів на електротязі - з часткою понад 30%. Слідом за eVito і eSprinter, а також майбутнім молодшим побратимом eCitan, підрозділ в кінцевому підсумку покриє весь діапазон електричних моделей в сегменті легких комерційних автомобілів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics