Close button

Вірменія назвала повернення територій в Карабасі своїм пріоритетом

Вірменія назвала повернення територій в Карабасі своїм пріоритетом

Одним з головних пріоритетів Вірменії в політиці щодо Нагірного Карабаху є повернення зайнятих Азербайджаном територій. А розгляд прав місцевих вірмен має проходити в рамках мирного процесу Мінської групи ОБСЄ, повідомляє РБК-Украина.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ Вірменії.

Повідомляється, що сьогодні міністр закордонних справ Ара Айвазян прийняв представників співголів Мінської групи ОБСЄ - Стефана Вісконті (Франція), Ендрю Чаффера (США), тимчасового повіреного в справах посольства Росії в Вірменії Олексія Сінегубова, а також чинного представника глави ОБСЄ Анджея Каспршика.

На зустрічі сторони обговорили припинення вогню в Нагірному Карабасі й захист прав місцевих вірмен.

"Як пріоритет вірменської сторони Ара Айвазян наголосив встановлення статусу Арцаха на основі права народу Арцаха на самовизначення, деокупацію окупованих територій з боку Азербайджану, створення умов для безпечного повернення Арцахского вірмен у свої будинки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше прем'єр Вірменії Нікол Пашинян звинуватив Азербайджан у провокаціях через загострення в Нагірному Карабасі.

12 грудня Вірменія заявила про спробу азербайджанських військових атакувати одну з позицій в Нагірному Карабасі, в результаті чого карабахські формування зазнали втрат. Азербайджан назвав цей інцидент антитерористичною операцією.

Новини

Популярні теми форуму

analytics