Close button

В аварії MV Golden Ray винні кросовери

В аварії MV Golden Ray винні кросовери

Судно MV Golden Ray, яке перевозило 4,2 тисячі автомобілів і затонуле в 2019 році поряд з узбережжям США, зазнало аварії через перевантаження, викликаного важкими кроссоверами Kia. До такого попереднього висновку дійшло слідство, повідомляє Autoua.net.

Вантажне судно MV Golden Ray перекинулося в вересні 2019 року поряд з портом Брансвік в штаті Джорджія. Екіпаж був врятований, однак автовоз разом з усім вантажем - 4200 автомобілями Hyundai, Kia, GMC, RAM і Chevrolet в трюмах виявився приречений. У грудні його почали розрізати на частини разом з вмістом, щоб утилізувати, проте розслідування події все ще не закінчилося.

Як повідомило видання First Coast News з посиланням на попередні результати розслідування, найбільш імовірною причиною аварії названий перевантаження. Слідчі встановили, що на проміжній зупинці в порту Брансвік MV Golden Ray вивантажив на берег близько 300 машин Hyundai Accent і Kia Forte. Їх місце на судні зайняли 316 кросоверів Kia Telluride, які важать набагато більше малолітражок. Через це центр ваги змістився, і судно перекинулося.

d761ef2c432f08e37ba4f70635a02f8a.jpgТак виглядав вантаж MV Golden Ray після краху

Як показав аналіз Берегової охорони США, Golden Ray в цілому прийняв на 1000 тонн більше вантажу. Тим часом безпосередньо перед прибуттям в Брансвік він скинув НЕ менш як 1500 метричних тонн водяного баласту. Ця маса могла врівноважити серйозний крен, який зазнав корабель під час виходу в Атлантичний океан, якби кросовери Kia розмістили не на одній з верхніх 12-й палубі (всього їх було 13), а нижче.

Розслідування причин аварії триває. Очікується, що остаточні результати будуть оголошені не раніше ніж через рік.

Новини

Популярні теми форуму

analytics