Close button

Як глюкоза і сахароза впливають на набір ваги

Як глюкоза і сахароза впливають на набір ваги

Нове дослідження американських вчених, опубліковане в Журналі клінічної ендокринології та метаболізму, показало, що глюкоза і сахароза по-різному впливають на гормони, які пригнічують почуття голоду. Напої з сахарозою в порівнянні з глюкозою перешкоджають виробленню гормонів, які пригнічують і регулюють апетит, тим самим сприяючи набору маси тіла, повідомляє U.S. News.

Сахароза (столовий цукор) - це комбінація глюкози і фруктози з цукрової тростини або цукрових буряків. Глюкоза міститься в меді, винограді, інжир і сливі.

У дослідженні взяло участь 69 молодих людей у віці від 18 до 35 років, які вживали напої, що містять сахарозу або глюкозу, протягом двох окремих сесій. Після цього в учасників експерименту були взяті зразки крові. Результати аналізу показали, що коли учасники вживали напої з сахарозою, в їх організмах вироблялося меншу кількість гормонів, які пригнічують почуття голоду, ніж коли вони пили напої, що містять рівну дозу глюкози.

Дослідники також виявили, що індивідуальні характеристики, включаючи масу тіла і стать, впливають на гормональні реакції на два різних типи цукру.

Новини

Популярні теми форуму

analytics