Close button

Вчені встановили користь моркви для серця

Вчені встановили користь моркви для серця

Американські вчені встановили користь ферменту, що міститься в моркві, для здоров'я серцево-судинної системи організму. Дослідження довело, що бета-каротин знижує ризик розвитку захворювань серця і атеросклерозу. Перетворенню бета-каротину в вітамін А сприяє фермент під назвою бета-каротінооксігеназа 1, повідомляє Medical Xpress.

Морква містить велику кількість бета-каротину, який є попередником вітаміну А. Для того, щоб отримати максимальну користь від моркви, необхідний активний фермент, що виробляє даний вітамін.

На першому етапі дослідження вчені проаналізували дані зразків крові і ДНК 767 здорових молодих людей у віці від 18 до 25 років і виявили взаємозв'язок між активністю ферменту бета-каротінооксігеназа 1 і рівнем поганого холестерину. За словами дослідників, холестерин був вище у людей, які виробляли мало вітаміну А.

Після цього вчені провели експеримент на мишах і з'ясували, що високий рівень вітаміну А дійсно пов'язаний зі зниженим відкладенням жирових бляшок в артеріях.

Вчені відзначили, що у половини людей генетично знижено вироблення ферменту бета-каротінооксігеназа 1, через те бета-каротин гірше перетворюється на вітамін A. Для таких людей морква буде менш корисною в порівнянні з іншими.

Новини

Популярні теми форуму

analytics