Close button

Чим погані світлодіодні фари автомобілів

Чим погані світлодіодні фари автомобілів

Світлодіодні фари, які встановлюються на більшість сучасних автомобілів, служать набагато менше, ніж заявляють виробники, повідомляє Обозреватель.

І якщо вони виходять з ладу раніше часу, власники машин ризикують потрапити на великі витрати через дорогий ремонту даного типу освітлення.

До відповідного висновку дійшов німецький автоклуб ADAC. Як пише видання Automobili, більшість автовиробників заявляють, що світлодіодні фари розраховані на весь життєвий цикл автомобіля, однак опитування ADAC, проведене серед автолюбителів, показав, що насправді така оптика "тримається" в середньому близько 15 років. Це значно менше середнього віку автомобілів, який в Німеччині зараз складає 18 років.

На практиці це означає, що якщо LED-оптика зламається, власнику доведеться вкластися в ремонт, який, до слова, недешевий: пов'язано це з тим, що найчастіше світлодіодні фари змінюються тільки в зборі через особливості конструкції. Наприклад, установка нових матричних фар (різновид LED-оптики) в Німеччині обійдеться приблизно в 3 000 євро.

Разом з тим експерти визнають той факт, що світлодіодні фари не мають собі рівних в якості освітлення, вони "прекрасні і дійсно дуже допомагають при водінні вночі". Однак виробники зобов'язані їх зробити більш довговічними і не такими дорогими в ремонті, вважають фахівці.

Новини

Популярні теми форуму

analytics