Close button

Названі головні ризики для ринків в наступному році

Названі головні ризики для ринків в наступному році

Аналітики Standard Chartered Plc. склали список «потенційних ринкових сюрпризів» на наступний рік. Найголовнішим ризиком називають затримку в постачанні вакцин, пише Bloomberg, повідомляє Лента.ру.

Експерти також бачать загрозу для інвесторів в тому, що демократи узгодять підвищення податків і зміни в регулюванні, що стосуються технологічного сектора. В результаті акції технологічних компаній різко впадуть. Ще один сценарій - монетарні і бюджетні стимули приведуть до найшвидшого відновлення за сторіччя. Інвестори почнуть вкладатися в мідь, в результаті вона подорожчає на 50 відсотків.

Розглядається і варіант, коли експортери нафти відмовляться дотримуватися квот, угода ОПЕК зазнає краху, а ціни на нафту впадуть до 20 доларів за барель. Існує також ризик того, що євро подешевшає до 1,06 долара через неправильних рішень Європейського центрального банку (ЄЦБ).

Аналітики розглядають ймовірність дефолтів по боргах на ринках, що розвиваються і пониження суверенних рейтингів. Якщо президент США Джо Байден піде у відставку, то відбудеться різка корекція американських акцій, а долар починає прискорене падіння, сказано в прогнозі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics