Close button

Названо хімічну речовину, що погіршує респіраторні захворювання

Названо хімічну речовину, що погіршує респіраторні захворювання

Вчені з Університету штату Вашингтон, Університету Південної Каліфорнії та Вашингтонського університету провели дослідження і з'ясували, що високі рівні концентрації кадмію в організмі пов'язані з підвищеним ризиком смерті у пацієнтів з грипом і пневмонією, повідомляє News Medical.

Вчені заявили, що хімічна речовина, що міститься в сигаретах і забруднених овочах, може збільшити тяжкість перебігу інших респіраторних захворювань, таких як COVID-19.

Результати дослідження опубліковані в журналі Environmental Health Perspectives.

В ході дослідження команда вчених проаналізувала дані Національного дослідження здоров'я і харчування США з 1988 по 1994 і з 1999 по 2006 роки за участю майже 16 000 чоловік. У першому дослідженні учасникам вимірювали рівень кадмію за допомогою зразків сечі, а в другому - за допомогою зразків крові.

Дослідники вивчали рівні кадмію у некурящих і курців і встановили, що у тих учасників, у кого рівень кадмію знаходився в 80-м процентилі, ризик смерті від респіраторних захворювань збільшувався на 15% в порівнянні з учасниками, у яких рівень кадмію знаходився в 20-м процентилі. Ризик летального результату зростав до 27% для некурящіх учасників з рівнем кадмію в 80-м процентиль.

Новини

Популярні теми форуму

analytics