Close button

Єрмак обговорив із ФОПами проблеми мікробізнесу

Єрмак обговорив із ФОПами проблеми мікробізнесу

Глава Офісу президента Андрій Єрмак провів нараду із представниками мікробізнесу зі створення координаційної ради, покликаної розробити законодавчі зміни для комплексного вирішення проблем ФОПів, повідомляє Корреспондент.

Про це повідомляє прес-служба ОП у п'ятницю, 18 грудня.

Єрмак зазначив, що невеликі підприємці забезпечують близько 48% робочих місць в Україні, тому потрібно зробити все, щоб створити їм комфортні умови.

Координаційна рада повинна стати дискусійним майданчиком для вироблення рішень, які зможуть втілюватися через відповідні проекти законів і постанов.

Водночас Єрмак заявив, що не завжди ФОПи мають достатньо інформації про те, що відбувається, і про рішення, які приймають уряд та парламент. Тому одним із завдань координаційної ради він назвав донесення інформації і роз'яснення всіх кроків.

Зокрема, влада вже вжила ряд заходів, покликаних допомогти малому і мікробізнесу пройти карантин на початку 2021 року. Найбільш вразлива категорія підприємців - платників 1-ї групи спрощеної системи оподаткування - на півроку звільнена від сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску.

Також надається фінпідтримка тим, хто вимушено закривається або скорочує робочий час, частково списується і відкладається виплата податкової заборгованості, на період карантину підприємці звільняються від плати за оренду державного або комунального майна, триває масштабна програма дешевого кредитування, зазначив глава ОП.

Новини

Популярні теми форуму

analytics