Close button

Названо дату надходження і ціну перших вакцин в Україні

Названо дату надходження і ціну перших вакцин в Україні

Українські приватні клініки очікують надходження китайської вакцини від коронавируса вже в перших числах січня. Вартість вакцинації для однієї людини складе мінімум 220 доларів, повідомляє Корреспондент.

В Україні приватні клініки і лікарі приватної практики почали запис бажаючих на вакцинацію від коронавируса. Обіцяють, що китайський препарат від Sinovac Biotech з'явиться на вітчизняному ринку через 2-3 тижні. Про це Корреспондент.net стало відомо від джерел в клініках.

Попередня вартість однієї дози складе 110 доларів (близько трьох тисяч гривень). Деякі клініки пропонують дозу і за 4500 гривень. Але в цю ціну не входить огляд лікаря перед вакцинацією, вартість якого становить від 300 до 700 гривень.

За інформацією медиків, вакцинація COVID-препаратом Sinovac проходить в два етапи (дві дози) з інтервалом в два тижні. Тому ціна вакцинації для однієї людини складе мінімум 220 доларів.

Відзначимо, що поки в Україні жодна вакцина від коронавируса не зареєстрований і не пройшла державну сертифікацію.

Більш того вакцина Sinovac ще не отримала результатів третьої фази випробувань.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що COVID-вакцину потрібно отримати в січні. Україна поки не входить до переліку 92 країн, які пріоритетно отримають вакцину, визнав глава держави.

Новини

Популярні теми форуму

analytics