Close button

В Європі зменшилася кількість новонароджених з синдромом Дауна

В Європі зменшилася кількість новонароджених з синдромом Дауна

Нове дослідження вчених з Массачусетської лікарні показало, що пренатальний скринінг в Європі скоротив кількість дітей, які народжуються в рік з синдромом Дауна (СД), в середньому на 54%. Результати дослідження опубліковані в Європейському журналі генетики людини, повідомляє News Medical.

Щоб оцінити кількість дітей, народжених з СД і загальну кількість людей з СД в популяції, дослідники витратили три роки на збір даних з безліччю реєстрів і баз даних в кожній країні Європи.

Дослідники виявили великі відмінності в рівні народжуваності дітей з синдромом Дауна серед регіонів Європи. З 2011 по 2015 рік в Південній Європі спостерігалося найбільше скорочення числа дітей, народжених з СД в результаті переривання вагітності (71%), за нею слідували Північна Європа (51%) і Східна Європа (38%).

Дослідники заявили, що між країнами Європи відзначалися значні відмінності: від відсутності зниження відсотка дітей, народжених з СД на Мальті, де переривання вагітності суворо обмежено, до скорочення на 83% в Іспанії.

За словами вчених, зменшення числа дітей, народжених із синдромом Дауна, компенсується тим, що ці люди живуть довше, ніж будь-коли - близько 60 років в країнах з розвиненою системою охорони здоров'я.

Новини

Популярні теми форуму

analytics