Close button

Виявлено бактерію, яка знижує рівень глюкози в крові

Виявлено бактерію, яка знижує рівень глюкози в крові

Вчені з Дослідницького центру APC Microbiome Ireland SFI при Коркському університеті, Ірландія, провели дослідження і з'ясували, що бактерія Bifidobacterium longum APC1472 є важливим регулятором апетиту і метаболізму в організмі людини, повідомляє Medical Xpress.

Результати дослідження опубліковані в eBioMedicine.

Згідно з даними дослідження, у здорових людей з надмірною вагою або ожирінням новий бактеріальний штам Bifidobacterium Longum APC1472 знижує рівень глюкози в крові натще і може нормалізувати активні рівні як греліну, гормону, що сигналізує про голод, так і гормону стресу кортизолу, обидва з яких змінюються при ожирінні .

Не дивлячись на те, що початкові дослідження показали здатність бактерії знижувати прибавку у вазі і розмір жирових відкладень у мишей з ожирінням, в поточному дослідженні такого ефекту у людей не спостерігалося.

Головний вчений заявив, що це дослідження показує, що B. longum APC1472 має потенціал для використання в якості цінної пробіотичної добавки для зниження рівня глюкози в крові, щоб запобігти розвитку діабету 2-го типу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics