Close button

Кіпр заманює українських заробітчан

Кіпр заманює українських заробітчан

За січень-вересень цього року за кордоном офіційно працевлаштувалися 61,9 тис. українців. Про це повідомив Державний центр зайнятості (ДЦЗ), повідомляє UBR.

Лідером серед країн, куди наші співвітчизники легально виїхали на роботу в цьому році, несподівано, став Кіпр - 12,3 тис. На другому місці - сусідня Польща (4,7 тис.). Далі в рейтингу виявилися такі екзотичні держави, як Ліберія (1,9 тис.), Панама і Маршаллові острови (по 1,8 тис.). Примітно, що в РФ на офіційній основі в поточному році працевлаштувалися лише 88 українців.

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник в коментарі розкритикував дані ДЦЗ.

"Кіпр - це не місце для працевлаштування звичайних українців. Там розташовані офіси крюїнгових компаній, які працевлаштовують моряків", - пояснив він.

За його словами, Польща залишається головним закордонним місцем для роботи українців. На підтвердження своїх слів він навів дані прикордонної служби - цієї осені з Польщі виїхало і в'їхало 229,5 тис. І 238,8 тис. Наших співгромадян відповідно.

"В даний час українських працівників все ще не вистачає в таких галузях, як харчова промисловість, логістика та виробництво, а також автомобільна галузь", - розповів він про брак робочої сили в Польщі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics