Close button

Найменша Mazda містилася в чемодан

Найменша Mazda містилася в чемодан

Японці точно розбираються в компактних автомобілях. Висока щільність населення в мегаполісах і суворе податкове законодавство привели до утворення окремого сегмента - кей-карів - особливо компактних автомобілів, повідомляє Автоцентр.

Але Mazda в гонитві за найменшою машиною перевершила всіх.

Фактично, в 90-х роках минулого століття в компанії створили трицикл, але кількість коліс (яких, відповідно, було три) - не головне в цьому експериментальному транспортному засобі. Метою розробників були розміри. Конкретна Mazda не тільки містилася в чемодан, але і буквально в нього трансформувалася.

gs-jlxmuazbm7vdweobyhws800.jpg

Трицикл складався в кофр, довжина і ширина якого в закритому стані становили 75 і 57 см відповідно. З різних сторін на валізі були влаштовані зручні ручки для транспортування. Але мобільність все ж обмежував певний недолік: вага транспортного засобу становив 32 кг. Це дуже мало для «автомобіля», але багато для багажу. Передбачалося, що цю Мазду можна взяти з собою в подорож.

6bfxxnw5ydaayc6-lnxwbas800.jpg

Як видно, заднеприводное транспортний засіб складалося навпіл: переднє колесо і кермо можна було опустити в раму за допомогою шарніра, а задні колеса знімалися і розміщувалися всередині валізи. Було також передбачено невелике сидіння. Трансформувати поклажу в трицикл можна було за пару хвилин.

За рух відповідав двотактний 34-кубовий мотор потужністю менше 2 к.с., який дозволяв розганятися до 30 км / ч. На валізі - без ременя безпеки і програмованих зон деформації кузова.

Зрозуміло, такий транспорт навіть 30 років тому не передбачався для використання на дорогах загального користування, але в повній мірі демонстрував сміливість, креатив і технічний потенціал Mazda. Всього побудували кілька прототипів такого чемоданомобіля.

Новини

Популярні теми форуму

analytics