Close button

На сайті Нафтогазу можна моніторити ціни на газ в Україні і Європі

На сайті Нафтогазу можна моніторити ціни на газ в Україні і Європі

Нафтогаз України оприлюднив аналітичні панелі для моніторингу цін і запасів природного газу в Україні і Європі. Про це повідомляється на сайті компанії, повідомляє Finance.ua.

Відзначається, що аналітики НАК "Нафтогаз України" створили аналітичні панелі (дашборди) для моніторингу цін і запасів природного газу в Україні і Європі. Дашборди доступні на сайті Нафтогазу для вільного використання споживачами, експертами і учасниками ринку.

Аналітичні панелі дозволяють оперативно відслідковувати і детального аналізувати ринкові тенденції. Інформація розміщується на базі даних Нафтогазу, АТ «Укртрансгаз» і ТОВ «Українська енергетична біржа» (УЕБ).

«Відповідна інформація доступна на дашборді« Ціни на природний газ в Україні »і відображають вплив на ціни нормативно-правової бази, що регулює поставки газу в Україну. Зокрема, можна наочно порівняти і зобразити графічно, як змінювалася ціна газу для населення під час режиму накладення спеціальних обов'язків (ПСО) і в умовах вільного ринку », - говориться в повідомленні.

Дашборди «Запаси газу в Україні і Європі» дають доступ до даних (в кубометрах і енергетичних одиницях), про загальну потужність і обсяг газу в країнах, підключених до системи відображення даних AGSI +. Оператор українських сховищ газу Укртрансгаз (100% акцій якого належить Нафтогазу) розкриває відповідні дані з 2015 року і таким чином Україна першою з країн, які не є членом ЄС, підключилася до системи прозорого відображення даних за стандартами асоціації європейських операторів підземних газових сховищ (GSE). Разом до системи подають свої дані оператори газових сховищ з 22 країн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics