Close button

Кабмін затягує з реєстраціею автомобілів

Кабмін затягує з реєстраціею автомобілів

Уряд ніяк не може поставити фінальну крапку в уже узгодженому документі, повідомляє UBR.

Документ, який би дозволив українцям реєструвати автомобілі безпосередньо в салонах, застопорився в урядових коридорах. Про це повідомив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

"Незрозуміло, на якому рівні воно застрягло", - висловив він своє здивування.

За його словами, Міністерство внутрішніх справ (МВС) давно погодило проект розпорядження з усіма інстанціями. Остаточне рішення повинен прийняти Кабінет міністрів.

Можливо, припустив Олег Назаренко, уряд дуже завантажено в зв'язку з тим, що багато рішень приймаються по боротьбі з коронавірусів. Але тоді запропонована МВС новація тільки допомогла б в боротьбі з пандемією.

"Це розвантажить черги в сервісні центри", - підкреслив глава ВААІД. Відзначивши при цьому, що сервісні центри МВС, як правило, маленькі. У порівнянні з ними в автосалонах - мають по кілька сотень квадратних метрів - ніколи не буває черг.

В останньому випадку соціальної дистанції через пандемію дотримуватися значно легше.

Олег Назаренко також повідомив, що до парламенту вже надійшов законопроект, який би дозволив самим автовласникам "без будь-яких посередників" замовляти номерні знаки. Це ще більше знизить бюрократію і надасть громадянам України більше свободи.

Відзначимо, що ідея з реєстрацією авто прямо в автосалонах витає в провладних коридорах щонайменше з 2017 року. Чергову спробу втілити ініціативу в життя МВС зробило цього літа, оприлюднивши проект відповідної постанови. Але з тих пір рух документа знову застопорилося.

Новини

Популярні теми форуму

analytics