Close button

Конгрес США прийняв другий за величиною пакет антикризових заходів

Конгрес США прийняв другий за величиною пакет антикризових заходів

У понеділок, 21 грудня, Конгрес США (обидві палати - Сенат і Палата представників) після кількох днів бурхливих дебатів до глибокої ночі схвалив нові бюджетні стимули на суму $ 892 млрд для підтримки постраждалої від пандемії економіки, повідомляє UBR.

Цей пакет антикризових заходів став другим за величиною. Палата представників першої схвалила його, а Сенат пішов за її прикладом кілька годин по тому.

Загальна сума становить близько $ 2,3 трлн і включає витрати на федеральні програми до кінця фінансового року. План передбачає прямі виплати в $ 600 для більшості американців і збільшення допомоги по безробіттю. Він також включає продовження програми кредитування малого бізнесу приблизно на $ 284 млрд і засоби для шкіл, авіакомпаній і поширення вакцини.

Документ серед іншого передбачає $ 1,4 трлн на ряд федеральних програм до кінця фінансового року у вересні.

Очікується, що президент США Дональд Трамп підпише законопроєкт. Перший пакет Конгрес схвалив в квітні (на початку II кварталу). Спікер Палати представників Ненсі Пелосі (демократ) заявила, що підтримує законопроєкт (майже на 5,6 тис. сторінок), хоча він не включає пряму допомогу урядам штатів і місцевій владі, до якої прагнули демократи.

Вона сказала, що вони спробують просунути цю ідею після того, як обраний президент Джо Байден (теж демократ) вступить на посаду 20 січня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics