Close button

Погода в Україні кардинально зміниться

Погода в Україні кардинально зміниться

За словами синоптика Наталки Діденко, погоду в частині країни "зробить" ціла сімейка циклонів: сестри Грета 1 і Грета 2. У той же час схід і частина центру залишаться під владою антициклону, повідомляє Курс Украины.

У середу, 23 грудня, в Україні очікуються неоднорідні температури. Так, на заході вдень прогнозують + 3-7 градусів, вночі +2 ... -2. У східних регіонах буде ще морозно, в денний час -1... -4 градуси, в нічні години стовпчики термометрів впадуть до -8 ... -10. У більшій частині країни протягом дня потеплішає до -2 ... +2 градусів. Нічні температури складуть -1... -5.

За словами Діденко, атмосферні фронти сімейки циклонів Грета 1 і Грета 2 принесуть сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу та дощ, в залежності від градусів. Опади найбільш вірогідні в західних, північних областях, частині півдня і центру України. На сході країни, в Дніпропетровській, Полтавській та Запорізькій областях завдяки східному антициклону очікується суха погода.

Також Діденко попереджає про поривчастий вітер.

Гідрометцентр України оголосив І (жовтий) рівень небезпеки через ожеледицю в більшості західних, Житомирській та Вінницькій областях.

Київ засипле снігом, який пізніше перейде в мокрий сніг та, можливо, дощ. Мешканцям столиці буде не зайвим підготуватися до ожеледиці. Вночі підморозить до -3... -5 градусів, вдень потеплішає до нуля.

Також дивіться детальний прогноз погоди в Дніпрі , Харкові , Одесі , Львові та інших містах.

Новини

Популярні теми форуму

analytics