Close button

Дуров анонсував монетизацiю Telegram

Дуров анонсував монетизацiю Telegram

Засновник Telegram Павло Дуров розповів про плани монетизувати месенджер, повідомляє Лента.ру.

За словами Дурова, кількість активних користувачів месенджера наблизилося до 500 мільйонам. При цьому протягом більшої частини історії Telegram Дуров оплачував рахунки компанії з особистих заощаджень.

«Коли технологічна компанія виростає до таких розмірів, у неї є тільки два шляхи - почати заробляти гроші для покриття витрат або продатися великому гравцеві», - пояснив Дуров.

Він заявив, що не продаватиме компанію, як це зробили засновники WhatsApp. «Telegram потрібен світу як незалежний проект, де поважають права користувачів і забезпечують високу якість сервісу», - підкреслив Дуров. На його думку, в складі великої корпорації це зробити неможливо.

Дуров висловив упевненість в тому, що Telegram вдасться монетизувати «ненав'язливо». Він запевнив, що всі поточні сервіси залишаться безкоштовними. У той же час в додатку з'являться платні додаткові функції для бізнес-команд. «Звичайні користувачі завжди будуть користуватися Telegram безкоштовно», - додав Дуров.

Він пообіцяв, що в чатах і повідомленнях користувачів не буде реклами. Разом з тим Telegram створить рекламну платформу для каналів, яка, за словами Дурова, забезпечить користувачам комфорт і конфіденційність, а самому Telegram дозволить покривати витрати на сервери і трафік.

Новини

Популярні теми форуму

analytics