Close button

Навіщо потрібно "безпечне вилучення" флешки на Windows

Навіщо потрібно "безпечне вилучення" флешки на Windows

Одні вважають «безпечне вилучення пристрою» функцією для зануд, інші - перестраховкою і зваженою дією. Але наскільки важливо використовувати цю опцію? Чи не простіше просто вийняти флешку з роз'єму, повідомляє Попмеханика.

Копіювання даних з одного диска на інший (наприклад, з флешки на зовнішній жорсткий диск) займає деякий час. Цей час залежить від «ваги» даних і швидкодії комп'ютера.

Припустимо, ви вирішили скопіювати на флешку фільм і, не дочекавшись завершення копіювання, вийняли пристрій з роз'єму. Це може призвести до пошкодження даних на USB-накопичувачі. Пошкодження даних означає, що дані, які ви скопіювали на USB-накопичувач, не встигли правильно записатися і, отже, ймовірно не можуть бути прочитані при наступному доступі до них.

Буває і гірше розвиток подій: якщо вийняти накопичувач в той час, коли Windows буде оновлювати його файлову систему, це може привести до пошкодження файлової системи. Через це пристрій взагалі перестане працювати при наступному підключенні.

Вибір опції «Безпечне вилучення обладнання» сповіщає операційну систему, що ви збираєтеся вийняти флешку. Windows завершує всі процеси, звернені до файлової системи, а потім відключає її.

Навіть якщо здається, що флешка нічим не зайнята (не відображається вікно копіювання даних), це не означає, що всі робочі процеси завершилися. В цей час Windows може використовувати сценарій з кешуванням.

Коли інформацію потрібно записати на зовнішній диск, вона записується не відразу. Операційна система переносить файли спочатку в кеш, а тому вже копіює їх на флешку - це схоже на маршрутку, яка чекає на зупинці поки не набереться повний салон, перш ніж поїхати.

Звичайно, можна просто вийняти накопичувач і малоймовірно, що це призведе до втрати даних або пошкодження носія. Але завжди краще запастися терпінням і перестрахуватися - в цьому немає нічого поганого.

Новини

Популярні теми форуму

analytics