Close button

Депутати запропонували очистити дороги від реклами

Депутати запропонували очистити дороги від реклами

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, що забороняє розміщення реклами над дорогами і в безпосередній близькості від них, а також поряд з перехрестями і ж / д переїздами, повідомляє Auto.ua.

Законопроект «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони розміщення реклами на автодорогах» зареєстрований групою депутатів. Подробиці ініціативи розкрив віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Законопроектом передбачено заборону розміщення засобів зовнішньої реклами на автомобільних дорогах, вулицях, залізничних переїздах, зокрема:

  • на пішохідних доріжках і алеях;
  • на велосипедних доріжках;
  • в межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування та на відстані менше 10 метрів від краю такої смуги;
  • в межах смуги відведення вулиць і доріг населених пунктів і на відстані менше 5 метрів від краю такої смуги;
  • над проїжджою частиною автомобільних доріг;
  • на відстані менше 50 метрів від місця перетину дороги із залізничними коліями.

«В умовах постійного зростання автотранспортних потоків, збільшення навантаження на дорожньо-транспортну інфраструктуру, небезпека від розміщення додаткових подразників уваги водіїв у формі рекламоносіїв тільки загострюється, що потребує вжиття невідкладних заходів реагування», - зазначив Стефанчук.

Станом на 23 грудня законопроект №4534 спрямований на розгляд профільного комітету, тобто тільки почав довгий шлях до можливості бути розглянутим в сесійній залі. Відзначимо, що за відсутності інтересу з боку депутатів і керівництва країни, законопроекти можуть роками «припадати пилом» в комітетах і так і не потрапити на голосування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics