Close button

Нацбанк спростив виплату матдопомоги на період локдауна

Нацбанк спростив виплату матдопомоги на період локдауна

Національний банк України скасував плату за послуги в системі електронних платежів Національного банку (СЕП) при здійсненні операцій, пов'язаних з виплатою матеріальної допомоги від держави населенню і бізнесу на період посиленого карантину, повідомляє УНИАН.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Таке рішення регулятор прийняв у вівторок, 22 грудня, і вніс відповідні зміни до тарифів за послуги СЕП.

Відзначається, що за ініціативою президента України уряд вирішив надати матеріальну допомогу громадянам, які можуть втратити доходи через посилення карантину в січні 2021 року. Виплата такої одноразової допомоги буде здійснюватися з рахунку Пенсійного фонду України, відкритого в "Ощадбанку". Цей банк буде перераховувати кошти на банківські рахунки громадян. Також безкоштовними будуть і операції по поверненню банками незарахованих сум коштів матеріальної допомоги по ряду причин.

Хронологія подій

  • 26 листопада президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект про соціальну підтримку застрахованих осіб і суб'єктів господарювання на період обмежувальних протиепідемічних заходів, введених з метою запобігання поширенню на території України COVID-19, який парламент прийняв 4 грудня.
  • У проекті закону зазначено суму допомоги в 8 тисяч гривень для ФОПів і кожного найманого працівника. Підприємствам, чия діяльність забороняється на час карантину, буде компенсуватися сплата ЄСВ.
  • З 14 грудня портал «Дія» та однойменне мобільний додаток почали приймати заявки на отримання 8 тис. Гривень одноразової допомоги від держави найманим працівникам, які втратили частину зарплати в результаті введення карантинних обмежень, і фізичним особам-підприємцям (ФОПам), які втратили частину доходу в результаті карантину.
  • Наймані працівники та фізичні особи-підприємці, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні, можуть оформити заявку на отримання допомоги з 14 до 31 грудня.
  • 23 грудня 2020 року Пенсійний фонд України розпочав фінансування одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8 тисяч гривень для підприємців.

Новини

Популярні теми форуму

analytics