Close button

У Німеччині хочуть з середини 2021 вакцинувати всіх жителів

У Німеччині хочуть з середини 2021 вакцинувати всіх жителів

Міністр охорони здоров'я Німеччини Йенс Шпан пообіцяв запропонувати щеплення проти коронавірус для всіх жителів країни з середини 2021 року, повідомляє Украинская правда.

Про це він заявив на прес-конференції в суботу, 26 грудня, повідомляє DW.

Міністр попередив, що спочатку не всі жителі будуть вакциновані. Однак він упевнений, що завдяки утвердженню інших вакцин з середини наступного року можна буде робити щеплення більшій кількості людей.

Вакцинація буде безкоштовною і добровільної, підкреслив Шпан.

Спочатку щеплення в країні робити людям у віці від 80 років і тим, хто живе і працює в будинках для людей похилого віку. Також в першу чергу вакцинують медичний персонал у відділеннях невідкладної допомоги та інтенсивної терапії.

Тільки після охоплення цієї категорії людей почнеться поступова вакцинація інших груп населення. Спочатку людей будуть вакцинувати в спеціальних центрах, пізніше вакцини проти коронавируса будуть доступні в кабінетах лікарів.

Глава німецького Мінздава підкреслив, що центри вакцинації і їх персонал вже готові почати працювати. Втім, Шпан зазначив, що початок вакцинації ще не означає перемогу над коронавірусів. "Нам знадобиться ще багато терпіння, щоб подолати цю пандемію", - сказав Шпан.

Як повідомлялося, вакцину від коронавірус доставили в усі країни Європейського союзу, вакцинація стартує в неділю 27 грудня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics