Close button

Гетманцев: обсяг тіньової економіки в Україні сягає 50%

Гетманцев: обсяг тіньової економіки в Україні сягає 50%

Тіньові операції в Україні складають половину офіційного ВВП, так як тільки 40% угод від загального обсягу споживання проводяться через фіскальні апарати, повідомляє УНИАН.

Про це заявив народний депутат від «Слуги народу», голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Я вважаю, що це десь більше 50% (обсяг тіньової економіки - УНІАН). Я роблю висновки на тому, що просто порівнюю суму операцій, яка проходить через фіскальні апарати, через реєстратор розрахункових операцій і загальний обсяг споживання », - сказав він.

Гетманцев відзначив, що дослідження консалтингової компанії Ernst & Young, згідно з якими тіньова економіка в Україні становить близько 24%, занадто оптимістичні. Однак, зазначив він, навіть такий відсоток є для країни «страшним».

Нагадаємо, в лютому Національний банк з посиланням на дослідження компанії Ernst & Young заявив, що тіньові операції в Україні складають 23,8% офіційного ВВП, або 846 млрд грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics