Close button

Brette Haus представив складні будинки

Brette Haus представив складні будинки

З таким будинком можна відправитися в подорож. Але для перевезення знадобиться вантажівка і кран-маніпулятор, повідомляє Autoevolution.

Конструкції від стартапу Brette Haus з Латвії є компактними будиночки, виготовлені з перероблених матеріалів. Вони складаються за принципом орігамі і в похідному стані займають зовсім небагато місця, так що запросто поміщаються на платформі вантажівки. Транспортування здійснюється тягачем компанії Brette Haus. Спеціально підготовлені машини можуть перевозити до чотирьох будинків одночасно.

Збірка будинку займає близько трьох годин - необхідно тільки підібрати рівну площадку і укласти на неї кілька бетонних плит. У будиночках є все, необхідне для проживання: розводка електрики, сантехніка, душ з туалетом і кухня. Розробники стверджують, що утеплені стіни дозволять комфортно жити навіть в країнах з холодним кліматом. Додатково будинку можна обладнати комплектом сонячних панелей, насосною станцією з фільтрацією води, системою каналізації і готовим набором меблів IKEA.

f08e036b01dba2401b21e1e47e25398d.jpg

Свій перший складаний будинок Brette Haus побудували в кінці 2019 року на узбережжі Балтійського моря. З тих пір компанія удосконалювала пропозицію, яке тепер включає три моделі будинків: Rustic, Urban і Compact. Rustic представлений в трьох розмірах: 22, 31 і 48 квадратних метрів, а ціни варіюються від 18 700 євро до 30 000 євро.

f6c15fade1faff46753893e1d29c5fb0.jpg

Модель Urban може мати площу 25 або 39 квадратних метрів, і коштувати 30 000 євро і 48 750 євро. Compact пропонується в двох розмірах: 18 і 27 квадратних метрів за ціною 22 500 євро або 33 750 євро.

«Після багатьох років роботи в деревообробній промисловості ми прийшли до висновку, що збірне виробництво - це найсучасніший спосіб будівництва будинку. Це схоже на конструктор Lego - у вас є окремі частини, які потрібно зібрати разом. Бретт Хаус "грає" в Lego для клієнта, а потім будує крихітний будинок, що ідеально підходить для миттєвого переїзду », - розповіли засновники компанії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics