Close button

Коли очікується візит нової глави ОБСЄ в Україну

Коли очікується візит нової глави ОБСЄ в Україну

Візит міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде до Києва очікується в січні, повідомляє Вести.

З першого січня 2021 року головування в ОБСЄ перейшло до Швеції. Як відзначили в організації, на 2021 главою ОБСЄ стала керівник МЗС Швеції Анн Лінде.

"Наші пріоритети як голови полягатимуть у тому, щоб підкреслити фундаментальні завдання ОБСЄ; захист порядку і європейської безпеки, відстоювання концепції всеосяжної безпеки ОБСЄ і сприяння вирішенню конфліктів в нашому регіоні. 14 січня я докладно представлю нашу програму постійного раді ОБСЄ", - заявила Лінде . При цьому в першу чергу глава МЗС Швеції згадала саме Україну і Білорусь.

"Тривалі конфлікти і кризи в регіоні ОБСЄ, такі, як ситуації, які ми спостерігаємо в Білорусі, Україні та навколо неї, а також зростання напруженості навколо Нагірного Карабаху, вимагають постійного і загального уваги з боку нашої організації. Природно, це буде в нашому порядку дня вже на самому початку року ", - зазначила Лінде. Також, за її словами, підвищення гендерної рівності буде ключовим пріоритетом шведського головування.

У свою чергу, українська делегація в ТКГ стверджує, що перший свій закордонний візит Анн Лінде зробить в Україну, причому вже в січні.

Іван Помідорів

Новини

Популярні теми форуму

analytics