Close button

Схвалена поява в світі нового автогіганта

Схвалена поява в світі нового автогіганта

Акціонери італо-американського концерну Fiat Chrysler Automobiles (FCA) і французького автовиробника PSA Group (власник Peugeot, Citroen) в понеділок, 4 січня, схвалили злиття компаній. Про це йдеться в прес-релізі, повідомляє Лента.ру.

Як пише Associated Press (AP), згода акціонерів, по суті - останній крок перед завершенням злиття і появою нової компанії. Вона отримає назву Stellantis, стане четвертим за величиною автогігантом в світі і щорічно зможе виробляти 8,7 мільйона автомобілів. Об'єднання дозволить компаніям щорічно економити п'ять мільярдів євро - більше, ніж 3,7 мільярда, про які говорили в кінці 2019 го.

Керувати новою компанією буде генеральний директор PSA Group Карлос Таварес. Він також матиме вирішальний голос в 11-місцевій раді директорів, пише агентство.

У прес-релізі наголошується, що злиття повинно бути завершено 16 січня. Акції нової компанії будуть торгуватися на біржах в Мілані, Нью-Йорку і Парижі. На європейських майданчик вони з'являться 18 січня, на американській - на день пізніше. Після оголошення про схвалення угоди акціонерами паперу FCA і PSA виросли в ціні.

В кінці грудня 2020 го компанії отримали схвалення на операцію від Єврокомісії. Про підписання зобов'язуючої угоди про злиття Fiat Chrysler і PSA стало відомо ще в грудні 2019 го.

Fiat Chrysler володіє брендами Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Jeep, Lancia, Ram Trucks, а PSA - Peugeot, Citroen, DS, Opel і Vauxhall. Більше нового альянсу автомобілів продають Volkswagen, Nissan-Renault-Mitsubishi і Toyota Motor.

Новини

Популярні теми форуму

analytics