Close button

Міжбанк: покупці валюти заволоділи ініціативою

Міжбанк: покупці валюти заволоділи ініціативою

Сьогоднішня торгівля на міжбанківському валютному ринку - повна протилежність вчорашнього дня. Якщо вчора бал правили продавці, то сьогодні ініціатива повністю перейшла до покупців, повідомляє Курс Украины.

Після кількох ранкових операцій по 28,49-28,50 гривень інтерес до покупок пропав, і продавці були змушені почати знижувати цінник. До кінця обідньої перерви котирування опустилися нижче за позначку 28,30 гривень, і тільки на цьому рівні пішла жвава торгівля. Національний банк сьогодні відпочиває після того, як вчора заспокоїв спекулянтів, продавши 20 млн доларів за ціною 28,45 гривень.

Готівковий валютний ринок миттєво відреагував на зміну настроїв на міжбанку. Ще вранці столичні оптові обмінні пункти продавали готівкового «американця» по 28,54-28,55 гривень, а до кінця обідньої перерви його вартість впала до 28,42-28,43 гривень. При цьому зниження вартістю не викликало зростання попиту з боку покупців. За твердженням операторів готівкового валютного ринку, вони опускають вартість готівкового долара слідом за зниженням на міжбанку.

Євро на світовому ринку FOREX сьогодні зробив чергову спробу вирости, але зміг піднятися лише до 1,2291 долара за євро. За твердженням аналітиків, сили «биків» (біржових торговців, які грають на підвищення) по євро вичерпуються. Євро потребує корекції після тривалого зростання. На готівковому ринку євро знизився слідом за готівковим доларом. Вранці євровалюту в Києві продавали по 34,75 гривень, а після обіду - вже по 34,65 гривень.

Вартість російського рубля на світових ринках хаотично змінюється другий день поспіль. Сьогодні вранці він зміцнився з 74,50 до 74,10 рублів за долар, потім різко впав майже до 75,30 рублів. Станом на 14:30 рубль торгується у вузькому діапазоні 74,80-74,90 рублів за долар. У столичних обмінних пунктах готівковий рубль сьогодні в першій половині дня продавали по 3,78-3,80 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics