Close button

Британія спростувала інформацію про послаблення санкцій проти Росії

Британія спростувала інформацію про послаблення санкцій проти Росії

Посол Великобританії в Києві Мелінда Сіммонс спростувала недостовірну інформацію про нібито "послаблення" режиму санкції проти Росії. Про нововведення не йдеться, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляє британське посольство на сторінці в Facebook.

"Великобританія підтримує територіальну цілісність України і дотримується санкцій проти Росії за незаконну анексію Криму. Повідомлення про те, що ці санкції були ослаблені, є помилковими", - заявила вона.

Як відзначили в посольстві, загальна ліцензія, видана британським Міністерством фінансів для морських портів Криму, відтворює цілі і зміст ліцензійного відступу, передбаченого статтею 6а рішення Ради ЄС №269 / 2014 року, а, отже, зберігає дію аналогічної політики.

Крім того, речник МЗС України Олег Ніколенко нагадав, що 1 січня 2021 року Великобританія вийшла зі складу ЄС. Як вже не держава-член Сполучене Королівство розпочало процедуру перенесення європейського режиму санкції, зокрема по РФ, у власне національне законодавство.

За його словами, загальна ліцензія британського міністерства фінансів для морських портів Криму відтворила списоком санкцій відступ від рішення Ради ЄС 2014/145 / CFSP. Такий відступ існує з 2017 року.

"І раніше була можливість здійснення розрахунків за основоположні потреби в кримських портах, зокрема придбання продуктів харчування, ліків, оплату лікування. Ні про які інші нововведення не йдеться", - додав Ніколенко.

Нагадаємо, Великобританія з 1 січня 2021 роки після Brexit привела санкції проти Росії у відповідність з європейськими.

Новини

Популярні теми форуму

analytics