Close button

Хто схильний до інтенсивного впливу хімікатів

Хто схильний до інтенсивного впливу хімікатів

Нове дослідження з Каролінського інституту і Лундського університету, опубліковане в журналі Environmental Health Perspectives, показало, що швидкість поглинання звичайних хімічних речовин у людей з генетично ослабленим шкірним бар'єром є в рази вищим, повідомляє Medical News.

Мутації в гені, що кодує філаггрін, призводять до збільшення поглинання хімічних речовин організмом і збільшення ризику раку і різних шкірних захворювань. Філаггрін - білок, який є ключовим у формуванні епідермального бар'єру, що захищає організм від впливу різних токсичних сполук.

Згідно з результатами дослідження, ця генетична мінливість призводить до більш швидкого проникнення через шкіру трьох хімічних речовин: пестицидів, УФ-фільтрів, які використовують у сонцезахисних кремах, і вуглеводню. У людей із мутацією в гені, що кодує філаггрін, доза пестициду була вдвічі вище, ніж у людей без мутації.

Вчені відзначили, що інтенсивний вплив хімічних речовин на організм у результаті генетичної мінливості, піддає людей із цією мутацією до підвищеного ризику раку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics