Close button

Перший автомобіль з пластмасовим кузовом

Перший автомобіль з пластмасовим кузовом

Генрі Форд 13 січня 1942 року подав заявку на свій патент US 2269451 на автомобіль з пластмасовим кузовом, повідомляє Автоцентр.

Вся сіль винаходу полягала в тому, що пластмаса використовувалася не тільки для дверей і бортів, але також і для даху, капота і інших «відкритих панелей».

Конструктор виділяє такі переваги нового матеріалу як легкість, безшумність, економічність у виготовленні (з соєвого масла), а також в простоті заміни в разі аварії.

При цьому Генрі Форд вказує і на недоліки - пластикові панелі структурно не здатні витримувати навантаження, якщо їх використовувати за принципом суцільносталевого кузова. Тому він розробив сталевий просторовий каркас, який і буде приймати на себе всі навантаження незалежно від зовнішніх панелей.

1941-ford-soybean-car-6.jpg

Свої ідею Генрі Форд втілив в першому в світі пластиковому автомобілі ще раніше, представивши «живу» машину громадськості 13 серпня 1941 року. Вона вийшла майже на третину легше сталевий. У розпал Другої світової війни, коли відчувався брак стали, розробка автомобілів з кузовом з альтернативних матеріалів була вельми актуальна.

Новини

Популярні теми форуму

analytics