Close button

Міжбанк: долар знову росте

Міжбанк: долар знову росте

Великі покупки валюти двома провідними українськими банками привели до зростання котирувань безготівкового долара в першій половині торгів на міжбанківському валютному ринку, повідомляє Курс Украины.

Цінник на покупку дійшов до 28,095 гривень, продавці згодні були продавати по 28,10 гривень. При цьому обсяг пропозиції валюти сьогодні істотно нижче, ніж вчора. Національний банк сьогодні обмежився функцією спостереження за ринком, вважаючи своє завдання щодо недопущення надмірного зміцнення гривні виконаним.

Готівковий долар сьогодні торгується в діапазоні 28,21 - 28,26 гривень, при цьому протягом першої половини дня кілька разів змінював напрямок тренда, чуйно відслідковуючи настрій на міжбанку. На відміну від вчорашнього дня, сьогодні оператори готівкового ринку повідомляють про падіння інтересу до покупок «американця».

Євро на світовому ринку FOREX сьогодні в черговий раз спробував відновити зростання, але після досягнення позначки 1,2171 пішов вниз і опустився до 1,2135 долара за євро. Новина про те, що нижня палата Конгресу США проголосувала за оголошення імпічменту президенту США Дональду Трампу, не зробила ніякого впливу на ринки. У Києві готівковий євро сьогодні, як і долар, торгується у вузькому діапазоні 34,19-34,23 гривні, попит на нього теж відсутній.

Російський рубль, вранці впав майже до 74 рублів за долар, знову почав зміцнюватися і виріс до 73,25 рублів за долар. Станом на 14:15 рубль торгується в діапазоні 73,25-73,33 рубля за долар. У столичних обмінних пунктах готівковий рубль сьогодні подорожчав ще на 1 копійку: його продають по 3,78-3,80 гривень за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics