Close button

Qualcomm купила компанію екс-розробників процесорів Apple

Qualcomm купила компанію екс-розробників процесорів Apple

Компанія Qualcomm повідомила про придбання стартапа Nuvia, що займається розробкою мікросхем, повідомляє 4PDA.

Примітна в оголошенні не тільки сума угоди в $ 1,4 мільярда: до складу керівництва компанії входять три колишні співробітники Apple, які працювали свого часу над створенням мобільних платформ для iPhone.

Компанія Nuvia, що спеціалізується на розробці серверних ARM-процесорів, була заснована на початку 2019 року. Одним з її засновників став Джерард Вільямс III, який протягом декількох років обіймав посаду виконавчого директора підрозділу Apple Silicon і був одним з провідних розробників фірмових чипів. Раніше він працював в ARM над ядрами Cortex-A8 і Cortex-A15. Співзасновниками стартапу стали Ману Гулаті і Джон Бруно - колишні співробітники Apple.

У своєму оголошенні про угоду Qualcomm заявила, що Nuvia має величезний досвід в області високопродуктивних процесорів, який буде використаний в майбутні новинки чімпейкера.

«Очікується, що процесори Nuvia будуть інтегровані в широкий портфель продуктів Qualcomm Technologies, включаючи флагманські смартфони і ноутбуки наступного покоління, а також вдосконалені системи допомоги водієві», - пояснив чипмейкер.

Деталі майбутньої співпраці представників Nuvia з американською компанією не повідомляються. Аналітики не виключають, що ядра ARM Cortex в складі деяких мобільних платформ Qualcomm з часом будуть замінені на власні рішення, а майбутні ноутбуки під управлінням ARM-версії Windows отримають значний приріст продуктивності за аналогією з новими Mac на базі процесора Apple M1.

Новини

Популярні теми форуму

analytics