Close button

Київська влада дозволила кіоскам платити за оренду 1 гривню

Київська влада дозволила кіоскам платити за оренду 1 гривню

Столична влада зробила карантинне послаблення для представників пересувної торгівлі: автомагазинів, пересувних кафе, кав'ярень, авторозвізок та інших. Тепер розмір плати за договорами з розміщення таких засобів пересувної торгівлі, укладеним з КП "Міський магазин", за період з 17 березня по 22 травня 2020-го становить 1 грн, повідомляє UBR.

Кошти, сплачені за ним, будуть зараховані на наступний період (в разі його наявності) або повернуті суб'єкту господарювання (у разі завершення договірних відносин), повідомив глава Асоціації мобільних кав'ярень Олексій Буса в Facebook. Таке рішення в кінці минулого року прийняла Київрада. Документ вже підписав мер Віталій Кличко.

"Тому кожен, у кого є закінчений або чинний на сьогодні договір з КП, може написати заяву і звернутися з ним до підприємства з метою трансферу коштів за договорами на наступний період або їх повернення на розрахунковий рахунок", - зазначив він, назвавши це рішення довгоочікуваним.

Щодо ж стаціонарних закладів відзначимо, що за перші три дні локдауну, який стартував 8 січня, виторг закладів громадського харчування знизилася в середньому на 25%, якщо порівнювати з тим же періодом 2020-го. Найбільше вплив обмежень відчули ресторани та бари - їх продажі впали наполовину.

Новини

Популярні теми форуму

analytics