Close button

У Німеччині обрали наступника Меркель

У Німеччині обрали наступника Меркель

Глава уряду землі Північний Рейн - Вестфалія 59-річний Армін Лашет обраний главою правлячої партії Німеччини. Рішення прийнято на з'їзді партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), повідомляє РБК-Украина.

Лашет отримав 521 голосів, його суперник, колишній політик, а потім корпоративний юрист, 65-річний Фрідріх Мерц - 466.

Таким чином, Лашет поведе блок ХДС / ХСС на вибори, які повинні відбутися 26 вересня 2021 року. За підсумками виборів він може зайняти пост канцлера Німеччини. Ангела Меркель ще в 2018 році заявила, що піде з поста глави уряду після виборів восени 2021 року.

Лашет, який з 2017 року є прем'єр-міністром найбільш густонаселеною землі Німеччини Північний Рейн-Вестфалія, є одним з тих, хто найбільш рішуче виступає за продовження центристського курсу Меркель.

У своєму виступі перед суботнім голосуванням Лашет ще раз наголосив на важливості єдності. За його словами, ХДС не потрібен генеральний директор для управління, а швидше капітан команди, який керуватиме і підтримувати партію.

Лашет був одним з п'яти заступників федерального глави ХДС з 2012 року. Католик з регіону Рейн, він завжди був надійним партнером для глав партій. Коли Меркель зіткнулася з сильною протидією з боку частини своєї партії перед обличчям сотень тисяч біженців в 2015 року, Лашет залишався вірним союзником.

Новини

Популярні теми форуму

analytics