Close button

Сьогодні Кабмін повинен схвалити граничну ціну газу

Сьогодні Кабмін повинен схвалити граничну ціну газу

Сьогодні Кабмін повинен зібратися на позачергове засідання для прийняття граничних тарифів на газ для населення, які почнуть діяти вже з лютого, повідомляє ТСН.

Про це повідомляє ТСН.uа.

"За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, повинні встановити граничну ціну кубометра газу на рівні 6,99 гривні. Вона почне діяти з 1 лютого. Такий анонс прозвучав минулого тижня на тлі протестів проти подорожчання комунальних послуг, що прокотилися по країні. В уряді припустили - ціни на газ будуть регулювати протягом карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону ", - йдеться в повідомленні.

Суми в платіжках за паливо для населення, порахували в Кабміні, повинні знизитися мінімум на третину. Занепокоєння заявами про регулювання державою газового ринку вже висловив найбільший кредитор України - Міжнародний валютний фонд.

У свою чергу в ефірі "Сніданку з 1 + 1" кореспондент Антон Пшеничний зазначив, що уряд також має переглянути тариф на розподіл газу - його обмежать максимум до 1,79 за куб. Він також минулого тижня поспілкувався з екс-міністром ЖКГ Олексієм Кучеренко щодо ціни на газ на рівні 6,99 гривні за куб.

"Де вони взяли цю ціну? Я вам гарантую, ось так подивилися і сказали 6,99. Ціна ніяка не ринкова, вона просто ось так зі стелі придумана. І це підтверджує, що ніякого ціноутворення економічного у нас не було і що ціну на газ можна будь-яку адекватну встановити ", - вважає Кучеренко і, щоб не бути голослівним нагадує собівартість газу в Україні.

"Якщо це газ" Укргазвидобутку "- ну максимум 2,5 гривні. Це з усіма інвестпрограмами" Укргазвидобутку ". Якщо це газ, який закачаний в сховища - я підняв всі митні документи - 3 і 6 десятих", - підкреслив екс-міністр ЖКГ .

Новини

Популярні теми форуму

analytics