Close button

Кожний восьмий пацієнт, який одужав від коронавірусу помирає

Кожний восьмий пацієнт, який одужав від коронавірусу помирає

Майже третина пацієнтів з Covid повторно госпіталізуються протягом п'яти місяців, і кожен восьмий помирає від ускладнень, пов'язаних з Covid, повідомляє Daily Mail.

Дослідження Лестерського університету та Управління національної статистики (ONS) показали, що з 47 780 осіб, виписаних з лікарні в ході першої хвилі, 29,4 відсотка повернулися в лікарню протягом 140 днів, а 12,3 відсотка померли.

Руйнівні довгострокові наслідки коронавірусу можуть викликати у багатьох тих, що вижили проблеми з серцем, діабет і хронічні захворювання печінки і нирок.

Автор дослідження Камлеш Кхунті, професор кафедри діабету і судинної медицини в Лестерського університету, сказав The Telegraph, що це «найбільше дослідження людей, виписаних з лікарні після госпіталізації з Covid».

Професор Кхунті сказав: «Здається, що люди повертаються додому, отримують довгострокові ефекти, повертаються і вмирають. Ми бачимо, що майже 30 відсотків були повторно прийняті, а це багато людей. Цифри такі великі ».

Дослідження ще не пройшло рецензування, і тривожна статистика заснована на вихідних даних.

Але професор Кхунті сказав, що був здивований, виявивши, що пацієнти поверталися до лікарні з іншим діагнозом і що у багатьох розвинулися подальші ускладнення.

Він додав: «Ми не знаємо, чи це тому , що Covid знищив бета-клітини, які виробляють інсулін, і ви захворіли на діабет 1 типу, або він викликає резистентність до інсуліну, і у вас розвивається тип 2, але ми спостерігаємо ці дивовижні нові діагнози діабету. . '

Новини

Популярні теми форуму

analytics