Close button

Туристичний космічний корабель Space Ship Two

Туристичний космічний корабель Space Ship Two

SpaceShipTwo, або SS2 - суборбітальний приватний пілотований космічний корабель багаторазового використання, повідомляє Хайтек.

Є частиною програми Tier One, заснованої Полом Алленом, базується на успішному проекті SpaceShipOne, який виграв конкурс Ansari X-Prize. На відміну від останнього, зможе нести на борту до 8 осіб (6 пасажирів + 2 пілота), буде більший і комфортніше. Також будуть усунені деякі конструктивні недоліки. Система з SS2 і WK2 буде приблизно в 3 рази більше системи з SS1 і WK.

Апарат буде доставлятися на пускову висоту (близько 20 км) за допомогою літака White Knight Two (WK2).

Максимальна висота польоту 135-140 км (згідно з інформацією BBC) або 160-320 км (згідно інтерв'ю з Бертом Рутаном) (у SpaceShipOne - 100-110 км), що дозволить збільшити час невагомості до 6 хвилин (SpaceShipOne - 3 хвилини). Максимальне перевантаження - 6 g.

Всі рейси планується починати і закінчувати на одному аеродромі в Мохаве в штаті Каліфорнія. Первісна очікувана ціна квитка $ 200 тис.

Планується, що, крім туристичних завдань, SpaceShipTwo буде виконувати дослідження атмосфери в інтересах NOAA - частина приладів буде розміщена на літаку-Разгонщик White Knight Two з метою регулярного вимірювання вмісту газів (метану і вуглекислого газу) на висотах 8-15 км, а також отримання проб повітря з цих висот. За допомогою самого SpaceShipTwo будуть проводитися вивчення іоносфери на висотах 100-110 км.

Новини

Популярні теми форуму

analytics