Close button

Топ-6 міфів про цукор

Топ-6 міфів про цукор

Пропонуємо Вашій увазі топ-6 найпоширеніших міфів про цукор, які Вам не раз доводилося чути, повідомляє Medical News Today.

Цукор - це сахароза, простий вуглевод, який швидко розщеплюється. Його добувають із буряка, пальмового листа й очерету. У процесі розпаду продукт утворює фруктозу та глюкозу - покриває велику частину енерговитрат організму, прискорює метаболізм.

1. Цукор викликає звикання

На цей час немає наукових доказів того, що цукор викликає звикання.

2. Цукор викликає гіперактивність

Це найпоширеніший міф, пов'язаний із цукром. Насправді немає ніяких наукових доказів того, що причиною гіперактивності, особливо у дітей, є цукор.

3. Цукор - причина виникнення діабету

Цукровий діабет і цукор однозначно пов'язані. Однак цукор не є основною причиною виникнення цієї хвороби.

4. Коричневий цукор корисніше звичайного

Це просто маркетинговий хід для того, щоб збільшити продажі цього продукту. Дієтологи наголошують, що коричневий цукор може містити небажані домішки та має велику калорійність.

5. Варто повністю відмовитися від цукру

У зв'язку з тим, що надмірне споживання цукру шкідливо для здоров'я, має сенс скоротити його споживання. Однак зовсім не обов'язково повністю виключати його з раціону.

6. Цукор викликає рак

Як і у випадку з діабетом, тут є одна особливість: підвищене споживання цукру пов'язане зі збільшенням ваги, а надмірна вага й ожиріння пов'язані з підвищеним ризиком раку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics