Close button

Китайська Tesla Model Y надійшла в продаж

Китайська Tesla Model Y надійшла в продаж

У Китаї стартував продаж електромобіля Tesla Model Y місцевої збірки. Це вже друга модель (після Model 3) американської марки, випуск якої налагодили на шанхайській «Гігафабриці», повідомляє Auto.ua.

Зараз в Китаї продаються дві версії Tesla Model Y - Long Range з запасом ходу 594 км в циклі NEDC і Perfomance з далекобійністю 480 км. Перша стартує з 339 900 юанів (52,3 тис. доларів США) і саме такі машини вже можна зустріти в шоурумах «Тесли» десяти міст КНР. Друга доступна для замовлення з цінником від 369 900 юанів (57 тис. доларів), але покупцям такі машини почнуть доставляти тільки в третьому кварталі 2021 року.

На сьогодні Tesla відкрила в Китаї 720 фірмових зарядних станцій Supercharger. 86 з них розташовані в Шанхаї, включаючи найбільшу станцію в світі на 75 зарядних колонок. Шоуруми працюють в Шанхаї, Ханчжоу, Нанкіні, Сучжоу, Ухані, Хефее, Веньчжоу, Усі, Чанчжоу і Нінбо. Всі автомобілі перед передачею клієнтам проходять додаткову обробку і мають додаткову «аптечку» з антисептиками.

Tesla Model Y в Китаї

Скільки примірників Tesla Model Y вже випустив шанхайський завод компанії, не повідомляється. За інформацією порталу Autohome онлайн-замовлення на Model Y в Китаї стали приймати на початку січня, і всього за десять годин кількість заявок перевищила 100 тисяч. План локального виробництва на весь 2021 рік спочатку становив 250 тисяч Model Y, однак з урахуванням ажіотажного попиту його можуть переглянути.

Завод Tesla Gigafactory 3 в Шанхаї побудували і запустили в 2019 році. Першу Tesla Model Y випускали тільки на заводі компанії у Фрімонті (США).

Додамо, що Tesla Model Y випускається з січня 2020 року. SUV побудований на базі седана Model 3 і багато в чому уніфікований з ним. Нещодавно Model Y американського виробництва обзавелася новою базовою версією Standart Range з одним мотором і запасом ходу 393 км в випробувальному циклі EPA (більш наближений до реальності, ніж актуальний для Китаю NEDC). Вона стартує від 42 тисяч доларів.

Tesla Model Y отримала вищу оцінку в краш-тестах NHTSA і була названа SUV як та, що має найнижчу схильність до перекидання.

Новини

Популярні теми форуму

analytics