Close button

Персоналізована стимуляція мозку полегшує симптоми важкої депресії

Персоналізована стимуляція мозку полегшує симптоми важкої депресії

Учені з Сімейного центру розладів настрою Dolby при Каліфорнійському університеті в Сан-Франциско продемонстрували новий підхід персоналізованої нейромодуляції, який зміг полегшити симптоми важкої терапевтично резистентної депресії протягом кількох хвилин у одного пацієнта, повідомляє Medical News Today.

Результати тематичного дослідження представлені в журналі Nature Medicine.

У цей час персоналізована нейромодуляція спеціально розробляється вченими як потенційне лікування для людей з депресією, які не реагують на існуючі методи лікування, і схильні до високого ризику самогубства.

У ході дослідження вчені відзначали на карті ефекти легкої стимуляції декількох ділянок мозку, пов'язаних з настроєм, у пацієнта з важкою стійкою до лікування депресією. Вони виявили, що стимуляція на різних ділянках мозку може полегшити різні симптоми депресії у пацієнта, зменшивши тривогу, підвищивши рівень енергії та відновивши задоволення від повсякденної діяльності. При цьому переваги стимуляції різних ділянок залежать від психічного стану пацієнта в конкретний час.

Результати цього дослідження закладають основу для великого клінічного дослідження, яке оцінить ефективність персоналізованої нейромодуляції у 12 пацієнтів зі стійкою до лікування депресією.

Новини

Популярні теми форуму

analytics