Close button

Створені прозорі сонячні панелі

Створені прозорі сонячні панелі

Південнокорейські дослідники з Інчхонскій національного університету розробили перші в світі повністю прозорі сонячні панелі, які можна вбудовувати в вікна і смартфони майбутнього. Про перспективну розробку, яка, втім, поки далека від реального застосування, пише портал ScienceDirect, повідомляє Planet today.

Вчені, групу яких очолив професор Джундонг Кім, представили інноваційний метод, який стосується шар гетероперехода сонячної комірки. Застосувавши комбінацію напівпровідникових елементів з оксиду нікелю і діоксиду титану, вчені отримали повністю прозорий елемент, здатний трансформувати сонячну енергію в електрику. Новий елемент влаштований досить просто, плюс, він відрізняється відсутністю шкоди для екології.

У перспективі нова технологія дозволить створювати вікна і прозорі конструкції для будівництва, які значно розширять сферу застосування сонячних панелей. Вчені відзначають, що використовувати прозорі сонячні батареї можна буде навіть в смартфонах, що зробить гаджети більш автономними.

Все б нічого, але у розробки поки що вельми низька ефективність перетворення сонячної енергії. Перші прототипи демонструють ефективність на рівні двох відсотків, чого явно недостатньо для широкого комерційного застосування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics