Close button

У Раді хочуть дозволити онлайн-купівлю без ПДВ: названо ліміт

У Раді хочуть дозволити онлайн-купівлю без ПДВ: названо ліміт

В Україні хочуть дозволити замовлення з зарубіжних інтернет-магазинів до 150 євро без оподаткування. Верховна рада схвалила відповідний законопроєкт №4278 за основу, повідомляє РБК-Украина.

Про це відомо із трансляції засідання ВР.

"За" проголосували 346 парламентаріїв.

Відповідальними за нарахування та сплату до бюджету податку на додану вартість у разі ввезення товарів на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях пропонують визначити оператора поштового зв'язку, експрес-перевізника, якщо він декларує такі товари шляхом подання реєстрів (тимчасових та/або додаткових).

Згідно з проєктом, базою оподаткування ПДВ та митом у разі ввезення товарів в Україну в міжнародних поштових та експрес-відправленнях є частина їх митної вартості (для юридичних осіб або фізичних осіб - підприємців) або частина їх сумарної фактурної вартості (для фізосіб), що перевищує неоподатковуваний мінімум (еквівалент 150 євро).

Встановлюється можливість відстрочення сплати ПДВ - протягом 30 днів з дати оформлення тимчасового реєстру з одночасним поданням додаткового реєстру.

Проєкт передбачає перехідний період щодо впровадження положень.

Новини

Популярні теми форуму

analytics