Close button

Вдалося отримати ще два ембріона північного білого носорога

Вдалося отримати ще два ембріона північного білого носорога

Міжнародний колектив вчених повідомив про створення ще двох ембріонів північного білого носорога - цей вид, як пише агентство Reuters, опинився на межі повного зникнення. Загальна кількість життєздатних ембріонів тепер становить п'ять, повідомляє Planet today.

"На Різдво у нас стало на два ембріона більше. Ми дуже раді цьому факту", - заявив Томас Хильдебрандт, глава наукової групи, співробітник берлінського Інституту зоології та дикої природи Асоціації Лейбніца. Учений додав, що нові ембріони зберігаються в рідкому азоті, чекаючи пересадки сурогатним матерям.

Останні на Землі самки північного білого носорога - Наджин і Фату - живуть сьогодні в природному заповіднику "Ол Педжета", що на території Кенії. У 2019 вчені отримали від цих самок десять яйцеклітин, які послужили для створення ембріонів (для цього використовується генетичний матеріал, отриманий в 2014 році від нині померлої останньої чоловічої особини виду).

Самки Наджин і Фату не можуть виношувати потомство за медичними показниками, тому в проекті будуть задіяні сурогатні матері - самки південного білого носорога. Передбачається, що вченим вдасться відновити вигляд, який виявився на порозі повного зникнення через діяльність браконьєрів, винищили всіх мешканців на свободу північних білих носорогів ще в 2008 році.

Новини

Популярні теми форуму

analytics