Close button

США викрали російський "Панцир"

США викрали російський "Панцир"

США в липні 2020 роки вкрали в Лівії зенітний ракетний комплекс (ЗРК) «Панцир-С1» російського виробництва, повідомляє сьогодні, 28 січня, The Times, посилаючись на власні джерела, повідомляє Лента.ру.

Згідно британській газеті, ЗРК був вивезений з поля бою і в даний час знаходиться на авіабазі Рамштайн в Німеччині. Видання пише, що «Панцир-С1» «доставлений в цілості й схоронності».

The Times стверджує, що відповідна операція проведена на тлі побоювань того, що ЗРК може потрапити до контрабандистів зброї і використовуватися для знищення цивільних літаків.

Згідно газеті, для доставки «Панцир-С1», що належить Лівійської національної армії (ЛНА), очолюваної фельдмаршалом Халіфом Хафтаром, використовувався американський транспортний літак C-17A Globemaster III.

Видання нагадує, що дані ЗРК ЛНА отримала через ОАЕ, які, в свою чергу, купили їх у Росії. The Drive зазначає, що лівійський «Панцир-С1» монтований на шасі німецького вантажівки MAN SX.

Згідно The Times, даний комплекс для США навряд чи буде представляти цінність, оскільки останні мали можливість вивчити такі ЗРК ще в ОАЕ. Видання пише, що в Москві обізнані про викрадення зброї.

Проте The Drive стверджує, що вивчення «Панцир-С1» американською стороною «може дати корисну інформацію про поточні промислові можливості Росії». Видання також припускає, що зброя може використовуватися на навчаннях і в розробці тактики дій з технікою потенційного противника.

У червні Defense Express, посилаючись на власні джерела, повідомило, що за останні роки в ході військових конфліктів в Сирії та Лівії було знищено не менше 23 комплексів «Панцир-С1» російського виробництва, для чого, зокрема, використовувалися Bayraktar TB2.

Новини

Популярні теми форуму

analytics