Close button

Американці масово залишають Республіканську партію

Американці масово залишають Республіканську партію

Більш 30 000 американців покинули Республіканську партію після штурму прихильниками колишнього президента США Дональда Трампа Капітолію у Вашингтоні 6 січня, повідомляє Страна.ua.

Про це з посиланням на статистичні дані повідомляє газета The Hill.

Не виключено, що тих, хто вийшов з Республіканської партії за останні тижні, може бути значно більше, так як число в 30 000 - це дані декількох американських штатів (Пенсільванія, Північна Кароліна, Колорадо, Меріленд, Флорида і т.д.), інформують про реєстрацію виборців та зміни партійної приналежності.

"До виборів (президента США - ред.) тенденція була протилежною, реєструвалося більше республіканців... Це не просто невелика позначка, це також відмітка в іншому напрямку, ніж ми бачили в попередні роки", -сказав експерт по голосуванню і виборів з Університету Флориди Майкл Макдональд.

Нагадаємо, 6 січня прихильники Дональда Трампа увірвалися в Капітолій і зірвали засідання Конгресу США. Протестуючі вступили в зіткнення з поліцією. Прихильники Трампа вимагали переглянути результати президентських виборів і не визнавати перемогу Джо Байдена.

Новини

Популярні теми форуму

analytics