Close button

Названа найбільш продавана марка автомобілів в світі

Названа найбільш продавана марка автомобілів в світі

Автомобілі японського концерну Toyota виявилися найбільш продаваними у світі у 2020 році і обігнали за популярністю свого головного конкурента - німецького виробника Volkswagen, повідомляє Лента.ру.

Це випливає зі звіту Toyota Motor. В останній раз японський концерн очолював світовий рейтинг з продажу машин у 2015 році.

За даними виробника, у 2020 році Toyota, а також групи, до входят до компаній виробників Daihatsu Motor і Hino Motors, продали 9,53 мільйона автомобілів, що на 11,3 відсотка менше, ніж у 2019-му. Це перше зниження світових продажів для концерну за останні п'ять років і перше конкретно для Toyota за 10 років.

Volkswagen в минулому році продав близько 9,3 мільйона автомобілів, повідомив виробник в середині січня. Це на 15,2 відсотка менше, ніж роком раніше.

Японська марка до кінця 2020 року вийшла на рекордний рівень виробництва за всю історію компанії, попри негативний вплив коронавірусу і припинення роботи заводів. Виробництво вдалося наростити в основному завдяки збільшенню попиту в Китаї, чия економіка швидше інших оговтується від пандемії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics