Close button

Найчастіше викрадають авто Великобританії: топ-15

Найчастіше викрадають авто Великобританії: топ-15

За даними національного Агентства з ліцензування водіїв і транспортних засобів Великобританії (DVLA), в країні різко збільшилася кількість автомобільних крадіжок, повідомляє Обозреватель.

Про це повідомляє Daily Mail. Кількість незаконних заволодінь транспортними засобами у Великобританії за минулий рік зросла на третину, і це не дивлячись на два загальнонаціональних локдауна, коли багато власників були вдома разом зі своїми авто.

У минулому році було викрадено 74 769 автомобілів, що на 33% більше, ніж в 2019 році, коли викрали 56288 машин. Вражаюче, але виходить, що щодня в Великобританії крадуть 205 машин, причому, більшість з них - без використання оригінального ключа.

Крім загального збільшення автомобільних крадіжок, знижується відсоток розкриття подібного роду злочинів. Відповідно до останнього звіту Управління національної статистики, 72% вкрадених машин так і не повернулися до своїх власників. Це найвищий показник за останні 10 років.

Найбільшою популярністю у злодіїв користується Ford Fiesta. За рік у британців вкрали 3392 примірника цієї моделі. Це не дивно, враховуючи, що Fiesta є бестселером у Великобританії протягом останніх 12 років. За даними DVLA, в минулому році викрали на 1008 примірників більше, ніж 12-ма місяцями раніше.

На другому місці - люксовий позашляховик Range Rover. Це доводить, справедливість тези, що "багаті теж плачуть". У минулому році було зареєстровано 2881 випадок крадіжки позашляховика цього бренду, що на 50% відсотків більше, ніж в 2019 році.

Це явне відображення зростаючої хвилі злочинності за участю ОПГ, що використовують сучасні технології для викрадення дорогих автомобілів преміум-класу. В цілому, за минулий рік рейтинг найчастіше викрадаються машин істотно розширився саме за рахунок люксових брендів. Підвищеним попитом серед злочинців користувалися Audi A6, BMW 3 Series, 5 Series і X5, Land Rover Discovery, Mercedes-Benz E- class і GLC.

Список найчастіше викрадаються машин в Великобританії виглядає наступним чином:

w94_xabtl3_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics