Close button

У США на допомогу бідним витрачені мільярди

У США на допомогу бідним витрачені мільярди

Витрати влади США на програму продовольчої допомоги населенню зросли майже на 50 відсотків в 2020 фінансовому році (закінчився 30 вересня). Вона витратила на це 90 мільярдів доларів, повідомляє Лента.ру.

Число американців, що одержують продуктові талони для бідних, збільшилася за рік на 20 відсотків (з 36 до 44 мільйонів чоловік). В середньому кожному учаснику програми щомісяця надавалися талони на 161 долар. Через пандемію доходи мільйонів американців сильно скоротилися, багато хто позбувся роботи. В середньому 900 тисяч американців подають заявки на отримання допомоги по безробіттю щотижня.

Збиток США від пандемії коронавируса оцінюється в 16 трильйонів доларів, заявив раніше колишній міністр фінансів країни Лоуренс Саммерс. Близько половини цієї суми пов'язано з втратами ВВП в результаті карантину і припинення роботи деяких секторів економіки.

Економіка США в третьому кварталі минулого року зросла на рекордні 33,1 відсотка в річному вираженні (і на 7,4 в квартальному). Проте пандемія коронавируса залишається загрозою для подальшого відновлення економіки. У першому кварталі минулого року ВВП країни впав на п'ять відсотків, а в другому кварталі - на рекордні 31,4 відсотка.

Новини

Популярні теми форуму

analytics